گزارش بازرس قانونی در ضرورت افزایش سرمایه بانك پاسارگاد

به نام قادر مطلق

به مجمع محترم عمومي فوق العاده صاحبان سهام مورخ 28/4/1385

موضوع: گزارش ضرورت افزايش سرمايه بانك پاسارگاد

سهامداران گرامي:

همانطور كه استحضار دارند در امرداد سال1384 كه اعلاميه پذيره نويسي عمومي بانك پاسارگاد براي پذيره نويسي 20درصد سهام بانك به مبلغ500ميليارد ريال (در مدت 5 روز) از 2500 ميليارد ريال سرمايه مفروض آن انتشار يافت، آنچنان مورد اقبال عمومي قرار گرفته كه ظرف 4 ساعت به سه برابر سقف در نظر گرفته شده يعني 1500ميليارد ريال بالغ گرديد.

اين استقبال بي نظير موجب گرديد كه موسسان محترم بانك در جهت ارج نهادن به آن و رعايت هر چه بيشتر منافع پذيره نويسان از افزايش سهم الشركه خود صرفنظر نمايند و در نتيجه سرمايه بانك را با مبلغ پرداختي اوليه موسسان بعلاوه سهم پذيره نويسان جمعاً بملغ3500ميليارد ريال ثبت نمايند. بديهي است كه موسسان محترم در همان مقطع مي توانستند مطابق برنامه ريزيهاي انجام شده، سهم پذيره نويسان را همچنان معادل 20درصد سرمايه اوليه مفروض تلقي نمايند و 80درصد سهم الشركه خود را بر پايه مبلغ پذيره نويسي تا مبلغ 6000ميليارد ريال افزايش دهند و سرمايه بانك را به مبلغ 7500ميليارد ريال ثبت نمايند. در صورتيكه اين تصميم در همان مقطع اتخاذ و اجرا مي شد، هم اكنون سرمايه بانك در حدي بود كه بتواند برنامه هاي فعلي خود را مطابق طراحي مبتني بر فعال ساختن بانك به عنوان يك بانك فراگير ملي از طريق گسترش شعبه ها و توسعه فعاليتهاي اعتباري بدون هيچگونه محدوديتي راهبري نمايد.

سهامداران محترم بانك همانطور كه در گزارش عملكرد سال مالي منتهي به 29/12/1384 تقديمي به مجمع عمومي عادي ساليانه به استحضار رسيد، به خوبي آگاهند كه هيئت مديره از ابتدا تمام افكار و برنامه هاي خود را در مورد نحوه تاسيس، ساختار سرمايه اي و برنامه هاي توسعه اي بانك با آنها در ميان گذاشته و همواره وفاق جمعي همگان در خصوص تاييد اين برنامه ها و به ويژه چشم انداز توسعه اي آن حاصل بوده است. اكنون حدود 7ماه از فعاليت عملياتي بانك مي گذرد، طي اين مدت تعداد 22 شعبه در تهران، 18 شعبه در شهرستانها و جمعاً 40 شعبه در كشور بهسازي، تجهيز و راه اندازي گرديده و با استقرار همكاران آموزش ديده به فعاليت بانكداري مشغول هستند. از اين 40 شعبه 15 شعبه در سال جاري بازسازي و فعال شده است. ساختمان مركزي بانك در حال آماده سازي است و شركتهاي زيرمجموعه به عنوان اهرم هاي هم افزائي يكي پس از ديگري تاسيس و راه اندازي شده اند. به گواه همگان، اين حجم عمليات با اين درجه از پيشرفت در تاريخ بانكداري كشور سابقه نداشته است. خداي متعال را سپاس مي گوئيم كه به ما توفيق عنايت فرمود تا با حمايت شما سهامداران گرامي بتوانيم كليه زير ساخت-هاي لازم براي يك بانك بزرگ و با اهداف متعالي را در ظرف مدت كوتاهي ايجاد نمائيم و بانك را براي دستيابي به ماموريت ها و هدف هايش از هر نظر آماده كنيم.

پيشرفت هاي مذكور كه بيشترين نمود عيني آن در ايجاد و تاسيس شعبه ها و شركتهاي وابسته و راه اندازي انواع عمليات بانكي و بانكداري الكترونيك جلوه يافته و خواهد يافت، از يكطرف باعث مي شود كه بانك به تدريج خود را در ميان مردم و در كنار آنها قرار دهد تا بدينوسيله به مهمترين هدف خود يعني جذب پس اندازهاي مردمي نايل گردد و از طرف ديگر موجب مي شود كه بانك بخشي از منابع سرمايه اي خود را در اين زمينه سرمايه گذاري نمايد. در ادامه، با توجه به اينكه پاسارگاد اساساً يك بانك سراسري و فراگير بخش خصوصي است كه مطابق برنامه تجاري خود در نظر دارد برنامه گسترش شعبه ها را با قوت بيشتري شتاب بخشد، لذا حجم سرمايه گذاري براي اين منظور نيز روند فزاينده اي خواهد داشت. متقابلاً، از آنجا كه منابع مالي مورد نياز براي خريد، تجهيز و راه اندازي شعبه ها قانوناً مي بايستي از محل منابع سرمايه اي بانك و آنهم در سقف حداكثر 30درصد انجام پذيرد، لذا ملاحظه مي فرمايند كه حساب سرمايه در بانك به عنوان يك اهرم تقويت كننده و يا حتي محدود كننده مي تواند برنامه توسعه شبكه و همچنين ساير فعاليتهاي بانكد اري بانك را تحت تاثير قرار دهد.

با توجه به مقدمه فوق، ضرورت افزايش سرمايه بانك در جهت توسعه و گسترش فعاليت هاي آن حداقل در چهار حيطه كلان قابل توجيه مي باشد.

Get Adobe Reader
Get Adobe Reader